Ogrzewanie postojowe
• Strona 1 z 1
Ogrzewanie postojowe
Cześć wszystkim, chciałbym się was zapytać, czy ktoś z was ma zamontowany w swoim samochodzie system ogrzewania postojowego i czy jest w ogóle taka możliwość zainstalowania go w Fiacie 500. Jeżdżę do swojej pracy przeważnie na drugą zmianę i przez ostatnie upały zawsze mam samochód bardzo nagrzany, chciałbym zamontować sobie taki system, żeby kilka minut wcześniej włączyć go i wsiąść już do chłodnego pojazdu. Części do tego systemu nie są jakieś drogie https://www.ucando.pl/k/ogrzewanie-postojowe/U2517 bo sprawdzałem ceny w różnych sklepach, nie wiem tylko jak z montażem takiej instalacji.
- tojestemja
- Samochód: Fiat Stilo
- Pojemność silnika::
- Rodzaj paliwa:: Benzyna
Re: Ogrzewanie postojowe
Nie bardzo rozumiem, ale jak ogrzewanie postojowe ma Ci schłodzić samochód ????
Chyba raczej powinieneś zamontować klimatyzację (o ile nie masz).
Ja mam standardową kimatyzację i nawet w największe upału włączam ją po uruchomieniu silnika, nawiewy na "3" i dosłownie po ruszeniu już leci chłodek i momentalnie schładza w środku.
Chyba raczej powinieneś zamontować klimatyzację (o ile nie masz).
Ja mam standardową kimatyzację i nawet w największe upału włączam ją po uruchomieniu silnika, nawiewy na "3" i dosłownie po ruszeniu już leci chłodek i momentalnie schładza w środku.
-
biopago - Posty: 41
- Samochód: Fiat 500 dolcevita
- Pojemność silnika:: 1.0 Hybrid
Chodzi mu o to aby np. 10 minut przed wejściem do auto system odpalił silnik i schłodził wnętrze.
Pewnie mając webasto lub podobny system ,jest też opcja chłodzenia.
Pewnie mając webasto lub podobny system ,jest też opcja chłodzenia.
-
damianx - Posty: 1187
- Samochód: Abarth 595
- Pojemność silnika:: 1400
No tak, tylko po co montować jakieś dodatkowe systemy? Nie zauważyłem, żeby mi coś takiego było potrzebne. Schładza wnętrze prawie od razu. Może po prostu klima nie ma wydajności i trzeba ją napełnić.
-
biopago - Posty: 41
- Samochód: Fiat 500 dolcevita
- Pojemność silnika:: 1.0 Hybrid
jest to możliwe.
-
damianx - Posty: 1187
- Samochód: Abarth 595
Bardziej rozumiem, żeby Ci zagrzało na zimę czy odmroziło szyby
- Synaclery
- Samochód: Fiat 500C 1.4 16V Starjet
Cześć stary temat, ale może coś dopiszę.
Zrobiłem webasto ale w golfie 6 z oryginalnych części podpiąłem do sterownika, dlatego sterowanie mam z pilota i z panelu climatronika oraz licznika.
Samo webasto z sterownikiem możesz uruchomić z pilota stosując go od VW kwestia znaleźć miejsce na jego instalację i tu może być problem, w golfie jest miejsce na oryginalną instalację.
Zrobiłem webasto ale w golfie 6 z oryginalnych części podpiąłem do sterownika, dlatego sterowanie mam z pilota i z panelu climatronika oraz licznika.
Samo webasto z sterownikiem możesz uruchomić z pilota stosując go od VW kwestia znaleźć miejsce na jego instalację i tu może być problem, w golfie jest miejsce na oryginalną instalację.
- Afiat500
- Samochód: Fiat 500 z 2011 3D
- Pojemność silnika:: 0,9 TwinAir 86km
• Strona 1 z 1
Powrót do Nasze modyfikacje Fiata 500
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość