Fiat 500 Living - pytanie o silnik i skrzynię biegów

Na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie Fiata 500?

Fiat 500 Living - pytanie o silnik i skrzynię biegów

Postprzez Janekb77 » wtorek, 8 października 2024, 13:55

Dzień dobry,

Szanowni Państwo zarejestrowałem się ponieważ rozważam zakup Fiata 500 w wersji 7 osobowej. Oglądam filmy na yt i auto jest bardzo chwalone za jakość wykonania, funkcjonalność. Auto będzie wykorzystywane głównie w mieście do tego dwa trzy wyjazdy w roku cała rodzina na dłuższe dystanse. Mam obecnie Zafirę i wiem że zapakowanie 6 osób i bagaży wymaga kufra na dach. Moje pytanie dotyczy takiej konfiguracji:

Silnik 1.3 Diesel
Skrzynia biegów Duologic
Auto z 2014 roku. Przebieg 170 tys

Proszę o informację co może pójść nie tak i jakie usterki mogą przydarzyć się tej skrzyni. W zafirze musiałem regenerować skrzynie i kosztowało mnie to prawie 5 tys.

Jakich awarii i jakich kosztów naprawy należy się spodziewać. Na co zwrócić uwagę przy zakupie. Z góry dziękuję za wszystkie informacje

Pozdrawiam
Janekb77

Samochód: Opel Zafira
Pojemność silnika:: 1.8 16v
Rodzaj paliwa:: Benzyna

Powrót do Zakup używanego FIATA 500

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Warszawa SUSHI Dowóz Dostawa | SUSHI Warszawa Ochota Restauracja | Kurs Prawo Jazdy Katowice | Kwiaciarnia Katowice Rajski Ptak | Sushi Pruszków | Tworzenie stron Internetowych | TBS Katowice Osiedle Bulwary Rawy | Fryzjer Katowice | Autokasacja Warszawa SKUP aut na telefon