Cześć,
Szukam opinii użytkowników o rękawicach pożarniczych (strażackich)
* Rosenbauer Safe Grip III
* Holik Chanel
* Seiz Fire-Fighter Premium
Jeśli ktoś ma i używa to chętnie poznam Wasze zdanie na ich temat Które z nich polecacie? Inne modele których nie wymieniłem a Waszym zdaniem warto zwrócić na nie uwagę - też chętnie poczytam.
Rękawice strażackie
• Strona 1 z 1
-
cenek - Posty: 9
- Samochód: fiat 500
- Pojemność silnika::
- Rodzaj paliwa:: Benzyna
Re: Rękawice strażackie
Używałem holików i nie polecam, problem z materiałem wewnątrz który przy ściąganiu rękawicy wychodzi razem z ręką i ciężko go dobrze umiejscowić ponownie. Ponadto rękawice bardzo łatwo przedrzeć i ogólnie szybko się zużywają. Chwytność bardzo słabła co potęguje dodatkowo wypadający materiał wewnętrzny. Obecnie używam R Safe Grip III, jestem bardzo zadowolony, nic nie wypada ze środka. Rękawice bardzo wytrzymałe po intensywnym użytkowaniu nie widać praktycznie żadnego śladu użytkowania. Dodatkowym atutem rękawic R są wzmocnienia na wierzchniej części dłoni co poprawia bezpieczeństwo, jedynym mankamentem może być mankiet który nie zawsze pasuje do rękawa kurtki ubrania specjalnego co może utrudnić zakładanie, ale każdy znajdzie swój sposób żeby poradzić sobie z mankietem.
- Knapik
- Samochód: fiat 500
- Pojemność silnika::
- Rodzaj paliwa:: Benzyna
• Strona 1 z 1
Powrót do OFF Topic i Humor - Forum Fiata 500
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości