Blue&Me - brak reakcji - wymiana modułu

Jakieś urządzenie nie działa? Dmuchawa nie dmucha, światła nie świecą w Fiacie 500? Zapraszamy tutaj

Blue&Me - brak reakcji - wymiana modułu

Postprzez Pawliko » piątek, 17 maja 2019, 12:58

Hej,
w mojej 500tce nie reaguje złącze USB oraz przyciski windows i słuchawki w kierownicy. Próbowałem pare razy resetu poprzez odpięcie klemy, bezskutecznie. Podejrzewam, że padł moduł. Chciałbym go zlokalizować i podmienić, niestety nie mogę go znaleźć. Wyciągałem schowek przed pasażerem i modułu tam nigdzie nie widzę. Gdzie on się znajduje? Auto pochodzi z salonu w Paryżu, 2007r. produkcji.
Pawliko
 
Posty: 8
Dołączył(a): piątek, 17 maja 2019, 12:41
Lokalizacja: Szczecin
Samochód: Fiat 500 & Audi A5
Pojemność silnika:: 1.2 & 2.7 TDI
Rodzaj paliwa:: Benzyna


Re: Blue&Me - brak reakcji - wymiana modułu

Postprzez damianx » poniedziałek, 20 maja 2019, 15:32

Musi być w okolicy schowka,nieduża czarna skrzynka z dwoma kablami.
Ewentualnie ale mogę się mylić ,tylny lewy błotnik,coś mi sie kiedyś obiło o uszy że w pierwszych modelach tam właśnie to było.
Avatar użytkownika
damianx
 
Posty: 1033
Dołączył(a): wtorek, 15 kwietnia 2008, 23:07
Lokalizacja: Mexico
Samochód: Abarth 500
Pojemność silnika:: 1400
Rodzaj paliwa:: Benzyna

Re: Blue&Me - brak reakcji - wymiana modułu

Postprzez Pawliko » środa, 22 maja 2019, 16:07

Ja czytałem, że w wersjach USA jest przy tylnym lewym błotniku - nie chce mi się wyciągać całego boczka tylnego żeby się okazało, że go nie będzie :D Liczyłem na jakiś pewnik, hehe.

Kumpel pracuje w ASO i mechanik podpowiedział mi, że może być też gdzieś pod radiem. Ale nawet nie wiem jak to fabryczne radio wyjąć (nie ma otworów na wyjmaki).

Jeśli faktycznie koło schowka (zajrzę jeszcze raz) to gdzie konkretnie on tam się znajduje? Mówię, jak wymontowałem schowek to widziałem tę metalową belkę która jest pod deską oraz airbaga. Ale ten moduł nie rzucił mi się w oczy, a z tego co kojarzę ze zdjęć na allegro powinien mieć jakiś niebieski akcent.
Pawliko
 
Posty: 8
Dołączył(a): piątek, 17 maja 2019, 12:41
Lokalizacja: Szczecin
Samochód: Fiat 500 & Audi A5
Pojemność silnika:: 1.2 & 2.7 TDI
Rodzaj paliwa:: Benzyna

Re: Blue&Me - brak reakcji - wymiana modułu

Postprzez damianx » środa, 29 maja 2019, 14:11

na wysokośći nóg pasażera ,no ciut wyżej.

skoro masz auto z 2007 to co ma do tego wersja usa. ?
Avatar użytkownika
damianx
 
Posty: 1033
Dołączył(a): wtorek, 15 kwietnia 2008, 23:07
Lokalizacja: Mexico
Samochód: Abarth 500
Pojemność silnika:: 1400
Rodzaj paliwa:: Benzyna

Re: Blue&Me - brak reakcji - wymiana modułu

Postprzez Pawliko » piątek, 5 lipca 2019, 09:24

damianx napisał(a):na wysokośći nóg pasażera ,no ciut wyżej.

skoro masz auto z 2007 to co ma do tego wersja usa. ?

To, że niby USA ma w boczku. Tylko, że z wielu źródeł już się dowiedziałem, że u mnie też będzie w boczku w tym roczniku - a większość mówi że pod deską, gdzie go nie znalazłem ;)
Pawliko
 
Posty: 8
Dołączył(a): piątek, 17 maja 2019, 12:41
Lokalizacja: Szczecin
Samochód: Fiat 500 & Audi A5
Pojemność silnika:: 1.2 & 2.7 TDI
Rodzaj paliwa:: Benzyna

Re: Blue&Me - brak reakcji - wymiana modułu

Postprzez Greku » piątek, 5 lipca 2019, 10:05

po 11/2008 jest pod deską, przed tą datą jest w boczku prawym jak mnie pamięć nie myli :) Pewnie Tobie na fp fiata 500 sprawdzałem :D
Greku
 
Posty: 15
Dołączył(a): poniedziałek, 22 kwietnia 2019, 21:18
Samochód: 500
Pojemność silnika:: 1,3
Rodzaj paliwa:: Diesel

Re: Blue&Me - brak reakcji - wymiana modułu

Postprzez Pawliko » wtorek, 9 lipca 2019, 10:51

Greku napisał(a):po 11/2008 jest pod deską, przed tą datą jest w boczku prawym jak mnie pamięć nie myli :) Pewnie Tobie na fp fiata 500 sprawdzałem :D

dokładnie tak ;-)
Pawliko
 
Posty: 8
Dołączył(a): piątek, 17 maja 2019, 12:41
Lokalizacja: Szczecin
Samochód: Fiat 500 & Audi A5
Pojemność silnika:: 1.2 & 2.7 TDI
Rodzaj paliwa:: Benzyna

Re: Blue&Me - brak reakcji - wymiana modułu

Postprzez damianx » poniedziałek, 15 lipca 2019, 15:51

Pawliko napisał(a):
damianx napisał(a):na wysokośći nóg pasażera ,no ciut wyżej.

skoro masz auto z 2007 to co ma do tego wersja usa. ?

To, że niby USA ma w boczku. Tylko, że z wielu źródeł już się dowiedziałem, że u mnie też będzie w boczku w tym roczniku - a większość mówi że pod deską, gdzie go nie znalazłem ;)



Przeczytaj moje pytanie jeszcze raz i sprawdź potem od kiedy 500 były produkowane w Usa/Mexico.
Avatar użytkownika
damianx
 
Posty: 1033
Dołączył(a): wtorek, 15 kwietnia 2008, 23:07
Lokalizacja: Mexico
Samochód: Abarth 500
Pojemność silnika:: 1400
Rodzaj paliwa:: Benzyna


Powrót do Elektryka Fiata 500

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


cron
Warszawa SUSHI Dowóz Dostawa | SUSHI Warszawa Ochota Restauracja | Kurs Prawo Jazdy Katowice | Kwiaciarnia Katowice Rajski Ptak | Sushi Pruszków | Tworzenie stron Internetowych | TBS Katowice Osiedle Bulwary Rawy | Fryzjer Katowice