Klimatyzacja w Fiacie

Jakieś urządzenie nie działa? Dmuchawa nie dmucha, światła nie świecą w Fiacie 500? Zapraszamy tutaj

Klimatyzacja w Fiacie

Postprzez Patrycja199456 » wtorek, 10 września 2024, 09:11

Hej, mam takie pytanie, bo długo mnie już to zastanawia. Niektóre wersje Fiata 500 są fabrycznie bez klimatyzacji, inne ją posiadają. Ja kupiłam fiata miesiąc temu i była informacja, że klimatyzacja jest. Dokładniej to jest tam klimatyzacja manualna. Moja szwagierka też ma Fiata 500, ale z 2008 roku i mówi, że klimatyzacji nie ma, ale ja u niej widziałam te pokrętła , które zawsze są. Też miała to w takim typie manualnymi. Nawet jej powiedziałam „Masz klimę chyba” a ona powiedziała, że to jest zwykła „dmuchawa „. Wiem, że dziwne pytanie, ale już zgłupiałam. To jak wygląda klimatyzacja w Fiacie 500? Ja mam tę manualną, to znaczy, że w ogóle ją mam? Czy tylko wlicza się w to klima automatyczna? Proszę odpowiedzieć, jeśli ktoś potrafi, bo nie ukrywam, że mam tego fiata a zależało mi na wersji z klimatyzacją.
Patrycja199456

Samochód: Fiat 500 biały
Pojemność silnika:: 1200
Rodzaj paliwa:: Benzyna

Re: Klimatyzacja w Fiacie

Postprzez damianx » wtorek, 10 września 2024, 12:23

To bardzo proste , w 500 z manualną klimatyzacją ,aby włączyć musisz mieć działający silnik ,dmuchawa na dowolny bieg ,wtedy odciągamy pokrętło prędkości dmuchawy i mamy włączony kompresor oraz zapali się pomarańczowa lampka.

https://a.allegroimg.com/s1024/0c279e/5 ... eaf501c661

zdjęcie poglądowe ,jest tam widoczna śnieżynka na prędkości dmuchawy.
damianx

Samochód: Abarth 595
Pojemność silnika:: 1400
Rodzaj paliwa:: Benzyna

Powrót do Elektryka Fiata 500