Fabryczne radio - wejście AUX ?

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszego Fiata 500

Fabryczne radio - wejście AUX ?

Postprzez Roswell » sobota, 24 sierpnia 2013, 20:27

Witam, może ktoś miał wyciągnięte fabryczne radio więc czy (bez systemu B&M w aucie) posiada ono może na tylnym panelu wejście AUX ?
Roswell
 
Posty: 65
Dołączył(a): sobota, 13 lipca 2013, 14:02
Lokalizacja: Ustroń
Samochód: 500
Pojemność silnika:: 0.9T + 1.2
Rodzaj paliwa:: Benzyna+LPG


Re: Fabryczne radio - wejście AUX ?

Postprzez damianx » wtorek, 27 sierpnia 2013, 11:33

Były różne wersje tego radia.. z aux i bez w zależności od roku produkcji.
Avatar użytkownika
damianx
 
Posty: 1172
Dołączył(a): wtorek, 15 kwietnia 2008, 23:07
Lokalizacja: Mexico
Samochód: Abarth 595
Pojemność silnika:: 1400
Rodzaj paliwa:: Benzyna

Re: Fabryczne radio - wejście AUX ?

Postprzez Roswell » piątek, 30 sierpnia 2013, 10:35

Czyli mówisz że bez demontażu raczej się nie obędzie ?
Roswell
 
Posty: 65
Dołączył(a): sobota, 13 lipca 2013, 14:02
Lokalizacja: Ustroń
Samochód: 500
Pojemność silnika:: 0.9T + 1.2
Rodzaj paliwa:: Benzyna+LPG

Re: Fabryczne radio - wejście AUX ?

Postprzez damianx » piątek, 30 sierpnia 2013, 13:57

Nie koniecznie ,podaj datę produkcji auta ,lub vin ,się zobaczy.

bo to czy jest AUX w radiu zależy od jego daty produkcji,a nie że jest w każdym i tylko podłączyć kabelki.
Avatar użytkownika
damianx
 
Posty: 1172
Dołączył(a): wtorek, 15 kwietnia 2008, 23:07
Lokalizacja: Mexico
Samochód: Abarth 595
Pojemność silnika:: 1400
Rodzaj paliwa:: Benzyna

Re: Fabryczne radio - wejście AUX ?

Postprzez Roswell » piątek, 30 sierpnia 2013, 16:28

10.10
Roswell
 
Posty: 65
Dołączył(a): sobota, 13 lipca 2013, 14:02
Lokalizacja: Ustroń
Samochód: 500
Pojemność silnika:: 0.9T + 1.2
Rodzaj paliwa:: Benzyna+LPG

Re: Fabryczne radio - wejście AUX ?

Postprzez P1jawa » piątek, 30 sierpnia 2013, 16:43

To przy okazji jakbyś mógł sprawdzić to samo dla 08.08 :) Byłbym bardzo wdzięczny.
Avatar użytkownika
P1jawa
 
Posty: 198
Dołączył(a): niedziela, 1 lutego 2009, 22:17
Lokalizacja: Ostrołęka/Warszawa
Samochód: 500
Pojemność silnika:: 1.2
Rodzaj paliwa:: Benzyna

Re: Fabryczne radio - wejście AUX ?

Postprzez damianx » czwartek, 5 września 2013, 11:25

Obaj możecie raczej zapomnieć.

nie jestem pewny ale albo w końcu 11 lub dopiero na początku 12 pojawiło się aux w radiu.
Avatar użytkownika
damianx
 
Posty: 1172
Dołączył(a): wtorek, 15 kwietnia 2008, 23:07
Lokalizacja: Mexico
Samochód: Abarth 595
Pojemność silnika:: 1400
Rodzaj paliwa:: Benzyna

Re: Fabryczne radio - wejście AUX ?

Postprzez lizaela » poniedziałek, 21 października 2013, 14:09

Szkoda, myślałam że też się załapię, a tutaj nic z tego :roll:
lizaela
 
Posty: 3
Dołączył(a): poniedziałek, 21 października 2013, 13:30
Samochód: 500
Pojemność silnika::
Rodzaj paliwa:: Diesel

Re: Fabryczne radio - wejście AUX ?

Postprzez damianx » środa, 23 października 2013, 10:17

Nie jestem zbytnio przekonany do tego co napisze dalej ,ale chyba aby posiadać aux to nie zasługa samego radia ale centralki blue&me i jej wersji drugiej.
Avatar użytkownika
damianx
 
Posty: 1172
Dołączył(a): wtorek, 15 kwietnia 2008, 23:07
Lokalizacja: Mexico
Samochód: Abarth 595
Pojemność silnika:: 1400
Rodzaj paliwa:: Benzyna

Re: Fabryczne radio - wejście AUX ?

Postprzez Xenon » środa, 8 stycznia 2014, 13:39

Dokładnie tak jak kolega napisał posiadam blu&me i mam w radiu wyjście aux chciałem podłączyć sobie tableta wiec zakupiłem kabelek z jackiem 20pln no i podłączyłem --efekt działa ale tylko kiedy załącza sie zestaw głośnomówiący i blokuje komendy głosowe czyli wszystko jest obsługiwane przez centralkę ,skończyło sie tym iz zakupiłem transmiter FM i działa idealnie dzwięk bez zarzutów
Xenon
 
Posty: 46
Dołączył(a): poniedziałek, 21 lutego 2011, 01:51
Lokalizacja: Tczew
Samochód: Fiat 500 sport
Pojemność silnika:: 1,2
Rodzaj paliwa:: Benzyna

Re: Fabryczne radio - wejście AUX ?

Postprzez tyija » niedziela, 7 lutego 2016, 22:02

mam autko z 2009r. bez blue@me i założyłem AUX bez problemu- kabelek z żłótą kostką mini iso.
Trzeba wcisnąć przycisk CD np.dwa razy i zobaczyć czy na wyświetlaczu pojawi się napis AUX. Jeżeli tak to można założyć w/w kabelek i podłączyć telefon lub inne źródło dźwięku.
Przy okazji po podłączeniu telefonu do aux można odbierać rozmowy i słyszeć je w głośnikach a mikrofon w telefonie jest czuły i mamy zestaw głośnomówiący w samochodzie za około 20 zł -koszt kabelka z kostką.
Powodzenia !
tyija
 
Posty: 6
Dołączył(a): niedziela, 22 listopada 2015, 18:38
Lokalizacja: Gdańsk
Samochód: 500
Pojemność silnika:: 1,2
Rodzaj paliwa:: Benzyna

Re: Fabryczne radio - wejście AUX ?

Postprzez zygmundo » środa, 13 kwietnia 2016, 10:28

moglbys podac gdzie nabyles ten kabelek z kostka mini iso???
dziekowka
zygmundo
 
Posty: 3
Dołączył(a): niedziela, 10 kwietnia 2016, 20:02
Samochód: Fiat 500 Lounge
Pojemność silnika:: 1.2
Rodzaj paliwa:: Benzyna

Re: Fabryczne radio - wejście AUX ?

Postprzez Qnisko » sobota, 25 lutego 2017, 17:26

Ja mam blue@me, podłączyłem kabelek z wyjściem jack zamiast fabrycznego gniazda. Efekt taki, że jak wciskam 2razy CD to nie wyświetla aux. Można załączyć muzykę na ok 2 sek. i automatycznie przełącza się na radio lub CD. Czy trzeba kompa podpiąć i coś zmienić ? O co kaman ?
Avatar użytkownika
Qnisko
 
Posty: 309
Dołączył(a): niedziela, 3 czerwca 2012, 11:50
Lokalizacja: Warszawa
Samochód: Fiacik 500
Pojemność silnika:: 1.2
Rodzaj paliwa:: Benzyna+LPG


Powrót do Car Audio Fiat 500

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


cron
Warszawa SUSHI Dowóz Dostawa | SUSHI Warszawa Ochota Restauracja | Kurs Prawo Jazdy Katowice | Kwiaciarnia Katowice Rajski Ptak | Sushi Pruszków | Tworzenie stron Internetowych | TBS Katowice Osiedle Bulwary Rawy | Fryzjer Katowice | Autokasacja Warszawa SKUP aut na telefon