Jak podłączyć wzmacniacz?
• Strona 1 z 1
Jak podłączyć wzmacniacz?
Kupiłem ostatnio nowe głośniki ale efekt na fabrycznym radyjku mnie nie zadowala. Może ktoś z was wie jak podłączyć wzmacniacz do fabrycznego radyjka. Głównie chodzi mi o jakiś schemat....no i czy wogóle radio z 500 ma wyjście na wzmacniacz? Pozdrawiam
- roman344
- Samochód:
- Pojemność silnika::
- Rodzaj paliwa::
Re: Jak podłączyć wzmacniacz?
teoretycznie używa się takich przejściówek
jednak po pierwsze - nie znalazłem w internecie takiego czegoś do fiata 500
po drugie jakoÅ› z tego jest kiepska
Można poszukać także starszych wzmacniaczy które miały specjalne wejście dla radia które nie miało wyjścia na czincze do wzmacniaczh - np stary poczciwe wzmacniacze magnata miały wejście HI INPUT
tutaj przykład http://allegro.pl/wzmacniacz-magnat-century-260-i2404457337.html - nie moja aukcja
nie podłączałem jednak czegoś takiego tak więc nie wiem jak to działa w rzeczywistości
to jednak wszystko są półśrodki ponieważ radio w 500 jest tragiczne.
Ma być lepiej to niestety musisz zmienić radio to jest o tyle wygodne ze są przejściówki na sterowanie z kierownicy - minus to że już nie ten wygląd
ps. jakie głośniki kupiłeś???
jednak po pierwsze - nie znalazłem w internecie takiego czegoś do fiata 500
po drugie jakoÅ› z tego jest kiepska
Można poszukać także starszych wzmacniaczy które miały specjalne wejście dla radia które nie miało wyjścia na czincze do wzmacniaczh - np stary poczciwe wzmacniacze magnata miały wejście HI INPUT
tutaj przykład http://allegro.pl/wzmacniacz-magnat-century-260-i2404457337.html - nie moja aukcja
nie podłączałem jednak czegoś takiego tak więc nie wiem jak to działa w rzeczywistości
to jednak wszystko są półśrodki ponieważ radio w 500 jest tragiczne.
Ma być lepiej to niestety musisz zmienić radio to jest o tyle wygodne ze są przejściówki na sterowanie z kierownicy - minus to że już nie ten wygląd
ps. jakie głośniki kupiłeś???
- milo222
- Samochód:
zakupiłem głośniki głośniki infinity 6532i do tyłu jeszcze nic nie mam bo nie wiem co tam może wejść? Może coś konkretnego doradzicie bo linki w starych postach już nieczynne.
Czy ja dobrze rozumiem: jak kupię wzmacniacz z wejściem HI INPUT to też podłączam pod tą przejściówkę która jest na fotce wyżej?
Czy ja dobrze rozumiem: jak kupię wzmacniacz z wejściem HI INPUT to też podłączam pod tą przejściówkę która jest na fotce wyżej?
- roman344
- Samochód:
tak ino ja takiej przejściówki do fiata 500 nie znalazłem
głośniki z tyj po prostu odłącz - dobry przód plus subwoofer z tył wystarczy
głośniki z tyj po prostu odłącz - dobry przód plus subwoofer z tył wystarczy
- milo222
- Samochód:
Nowe głośniki, wzmaczniacze itp niewiele pomogą jeśli przetworniki nie mają dobrze przygotowanej przestrzeni rezonansowej czyli obudowy. Dobra obudowa w samochodzie oznacza konieczność jej wygłuszenia (eliminację absorpcji i przenoszenia drgań) i zamknięcie, wręcz uszczelnienie. Najprościej, najtaniej i najskuteczniej robi się to matami bitumicznymi, koniecznie polimerowymi (zachowują elastyczność przy temp poniżej 0). Nawet najgorsze przetworniki mogą po takim zabiegu o niebo lepiej zagrać. Ktoś kto tego doświadczył jest zdumiony rezultatów. Ważne jest również samo mocowanie przetwornika, polegające na jego wzmocnieniu i usztywnieniu, tak, żeby drgania z membrany w jak najmniejszym stopniu były przenoszone na obudowę. Polecam zaczynać od tego zabiegu zamiast ładować kasę w końcówki mocy, przetworniki, kable...
- brachu
- Samochód:
i tak i nie - zarówno zmiana głośników jak i wygłuszenie powinno iść w parze - jeżeli jednak miałbym wybierać to zacząłbym od głośników bo nie kazdy chce walić kilogramy wyciszeń do siebie a system fabryczny we fiacie jest dotychczas najgorszym jaki słyszałem.
Poza tym pamiętać należy, iż wygłuszenie drzwi powinno nastąpić przy zakryciu wszelkich otworów montażowych o to wiąże się już często z dużą ingerencją w konstrukcje drzwi
Poza tym pamiętać należy, iż wygłuszenie drzwi powinno nastąpić przy zakryciu wszelkich otworów montażowych o to wiąże się już często z dużą ingerencją w konstrukcje drzwi
- milo222
- Samochód:
Może ktoś podesłać aktualny link, zdjęcie przejściówki?
Chciałbym podłączyć skrzynię z wbudowanym wzmacniaczem i rozkminiam co gdzie jak potrzebna wtyczka z wyjściem na chinche ?
Chciałbym podłączyć skrzynię z wbudowanym wzmacniaczem i rozkminiam co gdzie jak potrzebna wtyczka z wyjściem na chinche ?
-
Qnisko - Posty: 309
- Samochód: Fiacik 500
- Pojemność silnika:: 1.2
- Rodzaj paliwa:: Benzyna+LPG
Panowie przecież fiat 500 ma wersję interscope, bose ,czy beats ostatnio, w ofercie jako wyposażenie audio.
Mamy tam wzmacniacz mocniejsze wszystkie głośniki i suba ,po co kombinujecie.
Jest też pełen schemat jak to jest podłączone z seryjnym radiem.
Mamy tam wzmacniacz mocniejsze wszystkie głośniki i suba ,po co kombinujecie.
Jest też pełen schemat jak to jest podłączone z seryjnym radiem.
-
damianx - Posty: 1189
- Samochód: Abarth 595
- Pojemność silnika:: 1400
- Rodzaj paliwa:: Benzyna
Qnisko napisał(a):Może ktoś podesłać aktualny link, zdjęcie przejściówki?
Odezwij sie na priv to coÅ› Ci doradzÄ™
- norki500
- Samochód: Fiat
- Rodzaj paliwa:: Benzyna
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość