|
Elektryczne wspomaganie nie dziala:( |
| Autor |
Wiadomość |
agnieszka383
|
Wysłany: 2009-09-25, 11:40 Elektryczne wspomaganie nie dziala:(
|
|
|
Witam
Wlasnie dzisiaj wybieram sie do serwisu Fiata w Olkuszu (juz sie boje) MOja 500 ma przejechane 5000 km ( to malo jak na roczny samochod), ale ostatnio kilka razy zdarzylo sie jej nie miec wspomagania. To tak, jakby nagle przesiasc sie do Poloneza , przesada zwlaszcza w miescie. Na pulpicie pojawila sie informacja o dzialaniu wg instrukcji , czyli wizycie w serwisie. No wiec wybieram sie , jak dowiem sie czegos wiecej to napisze. |
_________________ agnieszka383 |
|
|
|
 |
thebartol

Wiek: 28 Dołączył: 21 Lip 2008 Posty: 382 Skąd: Trzebiatów
|
Wysłany: 2009-09-25, 14:38
|
|
|
| Wypytaj się szczegółowo, co było powodem takiej usterki. |
|
 |
Zegarmistrz
|
Wysłany: 2010-07-23, 19:41
|
|
|
Troche późno na odpowiedź w teamcie bo to stary kotlet, ale... miałem to samo -włączała się kontrolka wspomagania i nie działało ono. Problem pojawia się np przy bardzo niskich temperaturach. Noc na dworze przy -20stC np i tak do końca to problemem nie jest. Wystarczy przejechać się kawałek i w momencie jak akumulator się podładuje wyłaczyć i włączyć silnik. Problem powinien minąć. Za takie działanie odpowiada komputer odłączając urzadzenia elektryczne potrzebujące najwiecej prądu w momencie rozruchu samochodu o ile stwierdzone jest słabe nałądowanie aku. Aku jak wiecie nie jest w naszych autkach zbyt pojemny i może być bardziej podatny na niskie temperatury niż np pełnowymiarowa skrzynka 70Ah. To jest informacja z serwisu Fiata. Tak więc bez paniki. Poza tym drobiazgiem mój Fiacik działa idealnie czyli ... działa idealnie :) |
_________________ autka: 500 1.2 Lounge & VB V6 Sport & służbowe |
|
|
|
 |
|
|