|
Reset Servis |
| Autor |
Wiadomość |
Andrew500
|
Wysłany: 2010-06-08, 16:45 Reset Servis
|
|
|
Hej,
Czy ktoś z was wie jak się resetuje przebieg w opcji "serwis" po wymianie oleju?
Dzieki |
|
|
|
 |
P1jawa
Wiek: 22 Dołączył: 01 Lut 2009 Posty: 113 Skąd: Ostrołęka/Warszawa
|
Wysłany: 2010-06-08, 20:55
|
|
|
| Resetuje sie to przy pomocy podłączenia do komputera w ASO (nie wiem czy zewnętrzne warsztaty mają taką możliwość). Jeśli wymieniałeś olej przy 30kkm w ASO i Ci nie zresetowali, to powinni byli to zrobić bez proszenia. Jedź do nich i w ciągu 3min to się da usunąć - bez dodatkowych kosztów, bo to ich obowiązek. Jeśli wymieniałeś gdzieś indziej, a chciałbyś się w ASO podpiąc do kompa, to może to trochę kosztować. |
_________________ XIII Rally MM, GP o puchar prezesa AK Centrum: 2:09.26
Nawet nie tak źle jak na debiut i stock'owe 1.2 |
|
|
|
 |
Andrew500
|
Wysłany: 2010-06-09, 10:02
|
|
|
| Sam sobie wymieniałem :) Musi być jakiś sposób bez podpinania. Jeszce nie spotkałem samochodu w którym nie da się tego zrobić samemu. Tylko potrzebna jest kombinacja przycisków. Np. w Oplu Corsie trzeba trzymać przycisk komputera i jednoczesne hamulec. |
|
|
|
 |
thebartol

Wiek: 28 Dołączył: 21 Lip 2008 Posty: 382 Skąd: Trzebiatów
|
Wysłany: 2010-06-09, 11:22
|
|
|
Nie wiem czy działa, nawet nie wiem co dokładnie autor miał na myśli, bo kiedyś znalazłem w sieci takie coś:
"hold the left mileage resetter button down, turn on ur ignition (2 clicks) and then while still pushing down the tight burrom, hold the left one under the left down and rotate clockwise. after a couple of trys this worked for me"
Lub:
1. Press and hold the odometer button (the right-hand one)
2. Turn ignition to 'on' position
3. Turn the clock adjuster button to the right
Jak coś z tym wykombinujesz to daj znać jak dokładnie to przebiegało. |
|
 |
P1jawa
Wiek: 22 Dołączył: 01 Lut 2009 Posty: 113 Skąd: Ostrołęka/Warszawa
|
Wysłany: 2010-06-09, 16:21
|
|
|
Faktycznie, na necie można znaleźć opisy jak resetować starsze fiaty. Np taki od stilo i punto '03:
1) Ensure ignition key is turned off.
2) Depress and hold the odometer reset button whilst turning the ignition switch to the on position.
3) Keep the odometer reset button depressed for 10 seconds whilst the service display counts down from 10 to 0. When the count down reaches zero the spanner icon will vanish from the display and the service indicator will be reset. |
_________________ XIII Rally MM, GP o puchar prezesa AK Centrum: 2:09.26
Nawet nie tak źle jak na debiut i stock'owe 1.2 |
|
|
|
 |
jez
|
Wysłany: 2010-07-11, 19:33
|
|
|